De meest gestelde vraag over laserontharing tijdens de zomer uitgelegd.
Is laserontharing veilig tijdens de zomermaanden?

De meest gestelde vraag over laserontharing tijdens de zomer uitgelegd.

De zomer is een seizoen van zon, zee en zorgeloos genieten. Maar voor velen die denken aan laserontharing, roept de zomer ook vragen op over de veiligheid en effectiviteit van behandelingen tijdens de warmere maanden. Bij Instituut Daphnys krijgen we vaak de vraag: "Is het veilig om een laserontharing te ondergaan in de zomer?" In deze blogpost duiken we dieper in op deze kwestie en geven we je een helder beeld van de uitdagingen en oplossingen bij laserontharing tijdens de zomer. Ontdek hoe je jouw huid veilig en effectief kunt laten behandelen zonder in te leveren op die heerlijke zomerse stralen.

De meest gestelde vraag over laserontharing tijdens de zomer uitgelegd.
Daphne Zaakvoerster en lasertherapeute

Zomerse uitdagingen 

De warme zomertemperaturen brengen niet alleen vreugde en ontspanning, maar ook enkele specifieke uitdagingen als het gaat over laserontharing. Bij Daphnys houden we zeker rekening met 2 belangrijke obstakels.

De meest gestelde vraag over laserontharing tijdens de zomer uitgelegd.

De strijd met de zon 

We begrijpen dat de zonnestralen heerlijk aanvoelen, maar Uv-stralen kunnen de huid beschadigen en zo is het risico op complicaties zoals verbranding, hyperpigmentatie en blaarvorming hoger dan anders. 

Huidgevoeligheid en reactiviteit 

De huid kan gevoeliger zijn door factoren zoals warmte, vochtigheid, zonnebrand en toegenomen transpiratie. Dit kan een ongemakkelijk gevoel geven. Belangrijk is om ons advies goed op te volgen en de laserbehandeling zo comfortabel mogelijk te houden.

De meest gestelde vraag over laserontharing tijdens de zomer uitgelegd.

Is laserontharing met onze lasers veilig in de zomer?

Het pigmentatieproces 

 

Het pigmentatieproces is een natuurlijk beschermingsmechanisme die ervoor zorgt dat er veel pigmentkorrels zich verspreiden over onze keratinocyten in de epidermis. 

 

Gerichte pigment targeting 

 

Met onze lasers werken we op pigment, waarbij we de haarwortel moeten bereiken. Doordat er in de opperhuid reeds veel actieve pigmentcellen aanwezig zijn van tijdens het bruiningsproces, willen we niet dat de energie verloren gaat in de opperhuid. De lasers van Milesman zijn in staat om de energie aan de juiste doellocatie vrij te geven op lederhuidniveau. Let wel: dit kunnen we enkel doen als de huid gedurende 2 weken voor en na de behandeling niet wordt blootgesteld aan de zon op het behandelde gebied.

Nuttige tips

-Vermijd blootstelling aan de zon 2 weken voor en 2 weken na de laserbehandeling.

-Vermijd gebruik van een zelfbruiner 1 week voor de laserbehandeling.

-Gebruik altijd een minimale SPF30 bescherming en smeer elke 2 uur opnieuw.

-Plan strategisch je behandeling met vb. zomervakantie, hou hierbij rekening met de aanbevolen frequentie.